Лист від Бога чесній людині: гріши і кайся!
Здрастуй, мій Отець небесний!
В своїх молитвах, звертаюся до тебе, щоб ти навчив і наставив мене на шлях істинний. Я - істинний син твій, чесний і богобоязливий. Поясни мені, батьку, чи правильно я живу і відкриються чи коли-небудь переді мною ворота раю небесного?
Я зберігаю всі твої заповіді і всі закони: не краду, не лжесвидетельствую, не прелюбодействую (бо не одружений), сплачую податки, голосую на виборах, оплачую проїзд у транспорті, комунальні послуги, а вбивств на мене можна повісити тільки цькування тарганів , мух так комаров . Ну, а ти все про мене знаєш, бо все бачиш: я бідний як церковна миша, терплю муки за чесність і прямоту.
Відповідай мені, Господи, чи зможу я потрапити в рай, а то оточуючі кажуть, що я можу розраховувати тільки на психлікарню.

Здрастуй, сину мій!
Давно хочу сказати тобі, сину мій, дивлячись на життя твою з небес: ти чесний, що є вельми похвально, але адже і дурнем бути не треба, бо мученики (ті, хто потрапляють в рай) і дурні (ті, хто маються на землі) - не одне і те ж.
У рай хочеш, кажеш? Краще пекло, ніж ця богадільня: в раю вже років двісті - мерзоту запустіння, зате в пеклі - сама тусовка. Стільки корисних знайомств і веселощів!
Набрид ти мені з своєю чесністю - нудно з тобою. Ну, хоч раз спробував обдурити або вкрасти! Дивись, і драйву в житті додалося б, а так - не живеш, а прозябаешь.
Мені от цікавіше з отпетыми грішниками: вони веселі хлопці, проханнями і молитвами дістають рідко, а думають не про те, як не згрішити, а як на гріх не попастися.
Адже як міркують: не обманюємо, а жартуємо, не крадемо - всього лише безстроково запозичуємо, не чинимо перелюб, а отримуємо задоволення, не п'ємо, а лікуємося. І відразу половини гріхів - як не бувало!
А як вони каються - заслухаєшся! Чого тільки не обіцяють, як смаженим запахне: і всі мої заповіді дотримуватися, і постити, і в храм ходити, податки платити. А я ж добрий, я все прощаю
Так що і ти гріши хоч іноді. А потім кайся. І знову гріши. І знову кайся. Адже мені приємніше слухати покаянні мови - хоча б для того, щоб знати, що я існую і комусь потрібен. А, до речі, ти впевнений, що я є? Чесне слово, я вже і сам в цьому сумніваюся.
Так що живи і радій, адже все можна, якщо обережно!
З надією на покращення твого життя - Бог.
Лист від Бога чесній людині: гріши і кайся!